:

Na Bledu januarja začenja z delovanjem poslovna skupina BNI Bled -

Thursday, January 8, 2015

Blejsko drsališče z razgledom -

Friday, January 2, 2015

Zimska sezona na smučišču Straža -

Friday, January 2, 2015

Srečno novo leto 2015! -

Tuesday, December 30, 2014

Andraž Krek državni prvak, Jan Špik osvojil tretje mesto -

Sunday, September 23, 2012

V soboto bo na blejskem jezeru državno prvenstvo v veslanju -

Tuesday, September 18, 2012

IZTOK ČOP – ZAVESLAJ Z MANO -

Sunday, September 16, 2012

KREMŠNITA – Blejska slaščica -

Sunday, September 16, 2012

FISTRAVEC, ŠPIK, MARKOVC IN ROJEC BRONASTI NA EVROPSKEM PRVENSTVU -

Sunday, September 16, 2012

Četverec v finalu -

Sunday, September 16, 2012

Ogled zatočišča netopirjev – Jame pod Babjim zobom -

Friday, September 14, 2012

Štiri posadke na EP v Varese -

Thursday, September 13, 2012

Gamma Swing center tudi na Bledu -

Thursday, September 13, 2012

Klavir na jezeru | Sobota 15. september, Bled -

Sunday, September 9, 2012

AuctionClicker – Dražbe na enem mestu -

Sunday, September 9, 2012

9. redne seje OS Občine Bled -

Wednesday, June 27, 2012

Jernej Markovc 2. -

Wednesday, June 27, 2012

Petkovi popoldnevi v parku: Zeleni škrat raziskuje – DREVESA -

Wednesday, June 27, 2012

Sredin večer – Alpska filmoteka: Stari in novi film o TNP -

Wednesday, June 27, 2012

SVOJA VRATA ODPIRA 17. FESTIVAL BLED -

Wednesday, June 27, 2012

Sredin večer – Alpska filmoteka: Stari in novi film o TNP

Vabljeni na večer starega in novega filma o TNP, ki bo v sredo, 27. junija 2012, ob 20. uri, v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu.

Slovenski edini narodni park – Triglavski narodni park v sebi skriva razgibane apneniške gorske skupine, globoko zarezane doline s kristalno čistimi neukročenimi rekami, številna ledeniška jezera ter pestro alpsko floro in bogato favno. Prvič ustanovljen 1924, obnovljen 1961, leta 1981 pa je bil ustanovljen z zakonom. Da bi lahko njegove lepote izjemne narave in kulturno dediščino predstavili širši publiki sta nastala filma o TNP, eden za desetletnico in drugi ob 30-letnici. Na sredinem večeru – alpska filmoteka si boste lahko ogledali oba.

Stari film

Leta 1991 je Triglavski narodni park praznoval desetletnico. Ob tem jubileju je Javni zavod posnel dokumentarni film, ki na globok in občuten način prikazuje lepote vidnega in nevidnega sveta, ki se nam odpira na območju zavarovanega območja narodnega pomena. Kljub temu, da posnetek sega v devetdeseta leta 20. stoletja je s svojo besedo neminljiv in neobčutljiv na čas. V tem filmu sprehod po narodnem parku doživite skupaj z mojstrom besede dr. Matjažem Kmeclom.

Režiser: Jože Mihelič
Produkcija: Studio Kregar
Leto nastanka: 1991
Dolžina: 20′

Novi film

Letos ob evropskem dnevu parkov smo predstavili še zadnjo izmed treh pridobitev ob praznovanju 30-letnice ustanovitve TNP. Tako je Triglavski narodni park dobil nov promocijsko predstavitveni film o parku, atraktivno novost, ki bo obiskovalcem info središč in točk TNP ter šolskim in drugim skupinam približala ta prostor dragocene naravne in kulturne dediščine, hkrati pa predstavlja pomembno ozaveščevalno orodje zavarovanega območja nacionalnega pomena. Prikazuje vedute, značilnosti in posebnosti zavarovanega območja ter življenja v njem. Park je iz različnih perspektiv prikazan v vseh letnih časih. Poudarek je na Triglavu – osrednjem simbolu parka in dolinah, ki se s Triglava spuščajo na vse strani. Osrednji del filma so podobe narave, posebnosti, biotska pestrost območja, kulturna krajina s kulturno dediščino, vse prikazano na način, kot park spoznavajo in doživljajo ljudje, ki v parku živijo oziroma ga obiskujejo.

***

Več o NOVEM filmu TNP

V strategiji razvoja Triglavskega narodnega parka je bil v javnem zavodu TNP pred dobrima dvema letoma postavil jasen cilj večje razpoznavnosti edinega slovenskega narodnega parka in povezovanja na lokalni, državni in mednarodni ravni. V okviru promocijske razpoznavnosti Triglavskega narodnega parka so bili zadani trije večji cilji in sicer pripravo in uveljavitev nove celostne podobe TNP, nove knjižne fotomonografije in novega promocijskega filma. V letu 2011 ob 30-letnici ustanovitve Triglavskega narodnega parka smo sprejeli in uveljavili novo celostno grafično podobo in izdali načrtovano fotomonografijo, v letu 2012 pa ob evropskem dnevu parkov predstavljamo še zadnji del »promocijske trilogije« – nov predstavitveni film.

Film je narejen v dolžini 12 minut, z besedilom v slovenskem in angleškem jeziku ter avtorsko napisanim glasbenim ozadjem.

Namen

Promocijsko predstavitveni film je ob interpretaciji in promociji v živo na informacijskih mestih TNP, tiskanih publikacijah (knjige, brošure, časopis TNP, zloženke) in spletnih straneh del stalne promocije TNP za večjo prepoznavnost parka in okoljsko ozaveščanje širše javnosti.

Promocijsko predstavitveni film bo namenjen:

• stalnemu prikazovanju na informacijski mestih TNP (Bled, Bohinj, Mojstrana, Trenta, Kobarid),
• predstavitvam na odmevnih javnih ter strokovnih prireditvah ter dogodkih TNP,
• predstavitvam na turističnih sejmih in promocijskih akcijah, kjer se TNP predstavlja v okviru skupnosti Julijskih Alp skupaj s turističnim gospodarstvom Bleda, Bohinja, Kranjske Gore, Bovca, Kobarida in Tolmina,
• stalni predstavitvi na spletnih straneh,
• občasni uvrstitvi v programske sheme na različnih TV postajah,
• kot promocijsko darilo TNP.

Produkcija

Naročnik oz. nosilec projekta je javni zavod Triglavski narodni park. Za izvedbo projekta so bila poleg lastnih programskih sredstev pridobljena tudi sponzorska sredstva Zavarovalnice Triglav in sredstva mednarodnih projektov.

Snemanje je trajalo dobro leto dni, zajeto je celo koledarsko leto. Film je narejen v visoki ločljivosti (HD) in s sodobnim pristopom.